12 Ekim 2009 Pazartesi

GAP TURU

Güneydoğu Anadolu bölgesi için girizgahı fazla uzun tutmayacağım çünkü yazacak çok şey var. GA için en uygun dönemler Nisan-Mayıs yada Eylül-Ekim aylarıdır. Size tavsiyem GAP turunu bizim yaptığımız gibi kısacık bayram tatiline sıkıştırmamanız. Dezavantajları ;

  • Bayramda çalışmadıkları için tüm dikkanlar ve lokantalar kapalı oluyor.
  • Zaman kısıtı nedeniyle çok hızlı hareket etmek zorunda kalıyorsunuz, bu nedenle dilediğinizce gözlemleme ve fotoğraf çekme şansınız olmuyor.

Biz Jolly Tur ile gittik, rehberimiz Adem bölgeyi ve yore halkını çok iyi tanıyordu , bu nedenle bize çok güzel bilgiler verdi yada bilgileri alacağımız kişilerle tanıştırdı. Artık ondan edindiğim bilgileri ve gözlemlediklerimi paylaşmanın zamanı geldi.


Diyarbakır
Hava alanından çıkar çıkmaz ne kadar farklı bir yere geldiğinizi anlıyorsunuz. Binalar çok bakımsız ve eski ,genelde her evin balkonunda kurutulmuş kırmızı biberler sizi selamlıyor. Ilk dikkatinizi çekecek şeylerden birisi de sokaklarda ki onca kalabalığın arasında bir elin parmağı kadar bile kadın görememeniz. Kahvaltı edeceğimiz Han’a doğru yürürken elimde makine öylece etrafı seyrediyorum, fotoğraflarını çekmeye korkuyorum, daha sonra fotoğraf çektirmeye alışkın olduklarını ve aksine çekilmekten hoşlandıklarını farkedince kaçırdığım aradaki pozlara hayıflanıyorum:(

Çarşı içinde ki Hasan Paşa Han'ında kahvaltımızı ettik.




Ulu Camii

Geçmişi 4000 yıl önceye dayanan bu camii'de birçok eski camimiz gibi kilisiden dönme(639 yılında) bir camii. Camiinin sol tarafı hanefilere sağ tarafıda Safiilere ayrılmış. Sünnetlerini farklı kıldıkları için ayrı ayrı kılıp farzlarını beraber kılarlamış.



Namaz aralarını serin camii avlusunda sohbet ile geçiren bir grup amca kendilerini çekmemi istediler. Ben dünden razıyım hemen bastım deklanşöre :)
Sadık amca yanıma yaklaştı ve geçen sene tıpkı benim gibi fotoğraf çeken bir bayanın yanına gelip fotoğraflarını çektiğini daha sonrada adresini alıp fotoğrafları göndereceğini söylediğini ama göndermediğini dile getirdi. Kendisine dilerse benim çekip gönderebileceğimi ilettim çok hoşuna gitti ve abdest alırken kendisini çekmemi istedi. Ben de bu isteğini yerine getirdim. Teşekkürler Sadık Bey amcacım.













;;

Template by:
Free Blog Templates