12 Temmuz 2009 Pazar

StarFest

Bu Cumartesi saat 13:00 gibi , Yasemin ,Nüvit ve ben etkinlik köşesinde sizlerle paylaşmış olduğum Starfest'e Solar Beach'e gittik. İyiki yağmur yağacak söylentilerine kanarak organizasyonumuzdan vazgeçmemişiz çünkü hava çook sıcaktı.
Akşam üzeri 16:00 'e kadar Sahil çok güzeldi çünkü çok az insan vardı ve müzikler daha sakindi.Saat ilerledikçe piyasa yapmaya gelenlerin sayısı çoğaldı, biz sahilin kuytu bir yerinde kaldığımız için bu durumdan çok etkilenmedik :) Genel olarak değerlendirmek gerekirse denizin kumluk oluşu çok güzeldi ve beklediğimden çok daha temizdi. Tahmin edeceğiniz gibi tek kötü yanı dalgalı oluşu, gerçi yüzme ile arası olmayanlar için birebir, gir serinle dalgalarla oyna ve çık :) Sahilin dışında terasta da rengarenk minderler ve özel oturma bölümleri mevcut. Yanlız oralarda güzel bir yer edinebilmek için sabah erken saatlerde gitmek gerekiyor.
Gelelim fiyatlara giriş fiyatı normalde 30 YTL ancak backup üyesine ve yanında ki bir misafirine %50 indirim var.Yanlız içeride yiyecek ve içecekler biraz pahallı bira 10 YTL, bir büyük boy pizza 30 ytl, sürekli soğuk birşeyler içmek istediğinizi düşünürseniz sabahtan akşama kadar farkında olmadan çok harcıyorsunuz, benden uyarması :) Oradayken İstanbul'da olduğunuzu tamamen unutuyorsunuz bence yazın sıcağından çok bunaldığınızda aklınızın bir kenarında olması gereken bir alternatif. Ama pazar günleri için bence hiç düşünmeyin çok kalabalık olacağını düşünüyorum, tabi eğer benim gibi kalabalık plaj sevmiyorsanız. Bir de gözüme çarpan en büyük eksiklik çöp kutuları, kumsalda bizim bulunduğumuz yerin yakınında ve terasta geçtiğim yerlerde hiç çöp kutusu göremedim.Belli bir saatten sonra kalabalıklaşınca da çöplerinizi toplamaya görevliler gelmez oluyor :(
Gelelim Starfest'e :) Akşam üzeri 100'e yakın teleskop Beach'in çeşitli yerlerine yerleştirildi.Çıkarken teleskoptan baktım ama hayalimde ki gibi bir şey göremedim, sanırım hava uygun değildi ... Akşam 21:45 gibi Ajda sahneye çıktı , valla ne yalan söyleyeyim kıskanmamak elde değil o yaşta 25 lik kızlara taş çıkaracak bir fiziğe sahip. Yine herzaman ki gibi çok güzel seslendirdi parçalarını ama malesef sahne performansı çok kötüydü... Bu kadar güzel şarkı söyleyen birisi nasıl olurda ritim duygusundan yoksun olur ve dans edemez aklım almıyor. Ama ne yapalım her güzelin bir kusuru vardır bu da onun ki olsun :))
Bu arada bu organizasyon Kültür Üniversitesinin Astronmiyi kullanarak bilimi insanlara sevdirmek için düzenlemiş olduğu bir festivaldi. Bundan sonra ki yıllarda da yapılmaya devam edileceklmiş. Benden söylemesi :P

0 Comments:

Post a Comment



Template by:
Free Blog Templates