2 Mayıs 2009 Cumartesi

Sapanca 'da kahvaltı keyfi...

Amortiden tatil... Ne yalan söyleyeyim 1 Mayıs'ın bize (yani bankalara) tatil olmasını hiç beklemiyordum. Eee..tatil son anda belli olunca uzak bir yere gitme planıda haliyle yapılamadı. Zaten 2 Mayıs'ta da fotoğrafçılık kursum başlayacağı için gezimizi günübirlik yapmak zorundaydık :(

Bizde daha önce gidip tadını damağımızdan atamadığımız ,anlata anlata bitiremediğimiz Heinz'e kahvaltıya gitmeye karar verdik ve sabah erkenden yollara düştük. Heinz'ın yerini bulmak hiç zor değil, Sapanca Kırkpınar'da göle doğru gidilen yol üzerinde sıkça tabelalarını göreceksiniz. Tren yoluna varmadan ufak bir köprü altından geçer geçmez sağa dönüyorsunuz ,daha sonra sola dönüyor veee tabelayı takip ediyorsunuz..
Şansımıza tüm hava tahminlerinin tersine hava öyle güzel ki.. kendimizi bahçenin ortasında ki en büyük masaya atıyoruz. Ve hemen kahvaltı siparişimizi veriyoruz..Burada kahvaltı serpme usulü , siz daha masada ki herşeyin tadına bakamadan yeni lezzetlerin yer aldığı büyük bir tepsi daha geliveriyor masaya. Ve siz hangisini tadacağınızın güzel paniği ile çatalınızı tabaklar arasında gezdiriyorsunuz.
Benim favorim güveçte gelen çerkez peyniri ve acukası... 3.lük ve 4.lük madalyalarını ise pişi(kiminiz bunu puf böreği olarak bilirsiniz) ve gözlemeye verebilirim. Çaya gelince yanımıza minik bir tüp üzerinde koca bir çaydanlık getirdiler. Değmeyin keyfimize :) Bu da olunca biranda kendimizi evimizin bahçesinde kahvalı ediyor gibi hissettik ve havaya girdik... Bal kaymak ile noktaladığım kahvaltı keyfime hamakta çay keyfi ve arkadaşlarla sohbetle devam ettim. Buarada asıl önemli noktayı atladım sıkı durun kahvaltı "sınırsız!" evet evet bu lezzeti tüm bir gün sürdürebilirsiniz, gitsin boşlar gelsin dolular :))))))))
Güzel olan sadece yemek mi??? Yooo...eğer sizlerde benim gibi yoğun çalışan kişilerseniz eminim huzurlu bir bahçe keyfi için birçokşeyi gözden çıkarabilirsiniz..
Gelen herkes kendisini bu sakinliğe kaptırıyor olmalı ki o gün etrafımızda bir sürü masa olmasına rağmen kendi sesimizden ve kuşlardan başka birşey duymadık.

Üstelik tüm bu güzellikler için sadece 20 YTL ödüyorsunuz. Eee... daha ne bekliyorsunuz alın elinize takvimi ve ilk cumartesiye not düşün "Heinz'da kahvaltı" :))












(Fotoğrafların izinsiz kullanılması yasaktır..)




0 Comments:

Post a Comment



Template by:
Free Blog Templates